Βασικές Αρχές Θερμογράφησης

βασικές αρχές θερμογράφησης

Η θερμογράφηση ενός κτιρίου είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος να εντοπίσουμε τα σημεία που εμφανίζουν ενεργειακές απώλειες. Γίνεται με ειδικό όργανο που ονομάζεται θερμοκάμερα, η οποία καταγράφει την θερμική ακτινοβολία των σωμάτων.

Ο χειρισμός της θερμοκάμερας γίνεται από πτυχιούχο θερμογράφο, καθώς είναι αδύνατο για κάποιον, ο οποίος δε γνωρίζει βασικές αρχές θερμογράφησης, να μπορέσει να ερμηνεύσει ορθά αυτό που δείχνει η κάμερα.

Διαβάστε ποιες ειναι οι βασικές αρχές με τις οποίες το Τεχνικό Γραφείο μας κάνει τη θερμογράφηση του κτιρίου σας.

  • Η θερμογράφηση του κτιρίου γίνεται όταν η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από αυτή του περιβάλλοντος.
  • Δε θερμογραφούμε ποτέ επιφάνεια που εκείνη την ώρα τη χτυπάει ο ήλιος
  • Αποφεύγουμε να θερμογραφήσουμε με πολύ ισχυρό άνεμο
  • Δε θερμογραφούμε κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από βροχή.
  • Προσέχουμε τη γωνία θερμογράφησης, αλλά και το συντελεστή θερμικής ανάκλασης των επιφανειών, ώστε να αποφύγουμε να απεικονίσουμε στη επιφάνεια αντανακλάσεις θερμικής ακτινοβολίας και όχι την επιφάνεια που επιθυμούμε να θερμογραφήσουμε. Στον οικοδομικό τομέα, χρησιμοποιείται κυρίως για τον εντοπισμό θερμογεφυρών (σημείων δηλαδή όπου παρουσιάζουν θερμικές απώλειες), διαρροών σε σωληνώσεις νερού (ενδοδαπέδιες ή μη) ή και εντοπισμό σημείων εισροής νερού και κυρίως για τον έλεγχο της ποιότητας της θερμομόνωσής του.
 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΖΑΝΗΣ
Μεσολογγίου 12
TK: 14231
Τηλέφωνο: 2102771855

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεφωνήστε μας στο
ΤΗΛ: +30 2102771855
ΚΙΝ: +30 6979493358
FAX: +30 2102771865

Στειλτε μας email από την

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.